VÄSTMANLAND

Strömsholms kanal


Ny strategi har tagits fram för Borgåsund i syfte att ge en tydlig inriktning i platsutvecklingen.
En platsutveckling och arbetsmetod som kan appliceras på andra strategiska platser utmed kanalen.
 

Borgåsund
Borgåsund ligger vid Strömsholms kanal, en semesterpärla vid utloppet till Mälaren och har valts ut som en plats i projektet på grund av kombinationen av kulturmiljö, strategiskt läge, målgrupper och det vattennära läget. De hade rekordmånga besökare sommaren 2020 där det finns restaurang, gästhamn, kajakuthyrning och olika aktiviteter i närområdet.  Även en ny restaurangentreprenör öppnade förra sommaren i hamnmagasinet som är nyrenoverat som planerar att ha öppet året runt.  Kika in hos Borgåsunds Restaurang här.
Vi har anlitat landskapsarkitekterna Mälark för att se över tillgängligheten på platsen. Det behövs en bättre skyltning och parkering där besökarna redan vid ankomst får ta del av platsens styrka - det vattennära läget. 
Efter förra sommarens utvärdering ser vi att många gäster kommer med olika slags färdmedel och behovet av andra sovplatser än båt och husbil finns.

Klicka på bilden för att se en kort film som producerats för att
visualisera målbilden om Mälaren skönaste brygga.

 


 

Våra kunskapsfilmer om hållbar utveckling

Hur kan man utveckla en plats med hjälp av produktutveckling?  Se vår första kunskapsfilm om ämnet med föreläsare från Kniva Trädgård, Carl Larsson-gården, Klosters Herrgård, Tillväxtverket och Visit Dalarna.

Andra kunskapsfilmen spelades in i Frövifors Pappersbruksmuseum där vi möter bland annat Mia Geijer från Länsstyrelsen Örebro, Linda Gustafsson som är utvecklingsledare i Region Örebro län, Birgitta Wahlberg samt Håkan Ceder från Destination Bergslagen. 

Klicka på bilderna för att komma till filmerna. 

 


 

DOKUMENTATION 

Dokumentation Västerås 17 september 2019

NYHETSBREV

Vill du följa projektet och ta del av våra nyhetsbrev? Skicka ett mejl till oss så lägger vi till dig i sändlistan.


KONTAKT

Processledare Bruk 2.0
Birgitta Wahlberg 
070-620 76 14

Projektledare Bruk 2.0
Ulrika Nisser
072 - 999 46 72
Projektet finansieras av:                             


                             

 
Våra samarbetspartners: