Högbo bruk lanserar ny app och film

Onsdagen den 1 mars lanserade Högbo Bruk en ny film och app om Högbo Bruk.  Filmen ska ge en känsla och inblick i Högbo som helhet medanappen ska fungera som en digital guide till bruket med dess breda utbud och rika historia. Framtagandet av de digitala produkterna har skett i samverkan mellan destination Högbo,Riksantikvarieämbetet,Bergslagssatsningen Kultur och Turism och Sandvikens kommun.

Filmen, som är en interpretationsprodukt som togs fram inom Riksantikvarieämbetets ”Gruvuppdraget”, ska fungera som en introduktion till Högbo Bruk som idag består av många attraktioner, såsom t.ex. idrott, mat och dryck, kulturhistoria m.m. Filmen kommer framförallt att användas på sociala medier men också i andra forum för att locka fler besökare till bruket. Appen innehåller, förutom en karta över området även information om de naturupplevelser, butiker, egna råvaror m.m. som finns på bruket idag. Utöver detta berättar den även många spännande berättelser om bruket från förr.


 - Högbo Bruk är en anrik plats där det multinationella Sandvik föddes, något som kanske inte alla vet om idag. Vi vill med hjälp av appen lyfta fram alla viktiga händelser som har lett fram till Högbo som det levande bruk som det är idag,sägerTomas Lindqvist, VD på Högbo Brukshotell.

Både filmen och appen har tagits fram i samarbete mellan flertalet aktörer med samma mål, att locka fler besökare till området, lyfta fram de kulturhistoriska värdena och att stödja företag inom besöksnäringen att växa.
 
Högbo bruk är det bruk som är mest utvecklat som besöksmål i Bergslagssatsningen. Det är därför extra intressant att genom samarbete och ny teknik affärsutveckla Högbo Bruk genom att integrera den unika historien,säger Marie Östblom, processledare för Bergslagssatsningen Kultur och Turism.

Filmen hittar du HÄR
 
Så här laddar du ner appen för Android och iPhone:
Klicka på denna länk och välj sedan "Lägg till på hemskärmen". Klart!